Hollywood contra Franco: Una guerra en la pantalla

En aquesta època que ens toca viure, on dia si, dia també no parem de parlar de la crisi econòmica mundial, i de les possibles accions que els governs i la societat en general han de fer per sortir-se, on totes les receptes veiem que estan ASÈPTIQUES d’ideològia, està bé de tant en tant, fer una visió històrica, i en aquest cas un revisió cinèfila de la Història.

A Hollywood contra Franco, veiem com fa 80 anys, Espanya era el punt de mira de molts joves americans, i extrangers en general, per defensar una idea, la defenesa de la República per sobre del feixisme, on molts actors i professionals de Hollywood molt allunyats dels conflictes espanyols de l’època, van ulitlitzar les seves ments inquietes  com a arma en el seu mitja d’expressió.

Ernest Hemingway, Dashiell Hammett, Lillian Hellman, Dorothy Parker, entre d’altres, s’uneixen per produir el documental Tierra española, amb l’objectiu de contrarrestar la propaganda profranquista que efectuaven els medis conservadors en els EE.UU.

Ara més que mai, quan es parla de la “mort de les ideològies”, i el regnat del liberalisme econòmic que governa el món occidental, cal recordar com molts joves amb ideals, eren capaços de deixar els seus païssos per sacrificar-se pels altres, mentre governs i lobbies econòmics, per interessos GEOPOLÍTICS i ECONÒMICS , es quedaven al marge. I finalment un règim dictatorial-feixiste aconseguia la complicitat d’occident… i el cinema y la propaganda era l’objectiu de la censura franquista. Mentre a EE.UU en acabar la 2ª Guerra Mundial s’iniciava la caçera de bruixes, on aquells “herois” que van anar a Espanya per defensar la República, ara estaven a la llista negra del McCarthisme, entre ells ALVAH Bessie (Nueva York, 1905-1985),

A les Brigades Internacionals, el 1938 defensant la República.

Carta De Alvah Bessie a Franco

A. Bessie amb nou més van formar els 1o de Hollywood, condemnats pel comité d’activitats antiamericanes de McCarthy.

The Hollywood Ten – McCarthyism Communist Hunts

En l’actualitat també veiem que Espanya està en el punt de mira, en aquest cas les intencions i mirades són molt diferents… Sempre es parla que el passat, passat és, i s’ha de mirar al futur… però tant en economia com en la vida en general, amb ideològia o sense (és possible NO TENIR IDEOLÒGIA??), cal mirar al passat per no cometre els mateixos errors en el futur.

Felicitats a Oriol Porta per aquest film-documental que ens recorda d’on venim i quin és el nostre passat més recent…

Gràcies a tots aquells que van lluitar per uns ideals nobles i democràtics en una terra que no era la seva, però que se l’estimaven com a tal, gràciaes a tots i …  VISCA LA REPÚBLICA!!!

Anuncis

~ per Blade Runner NexusGGB73 a febrer 23, 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: