La meva 1a Cursa del Cava (13km Vila-Sant Sadurní)

El passat diumenge 23 d’octubre vaig fer el meu debut en una nova cursa, la Cursa del Cava, recorregut de 13km d’asfalt entre Vilafranca i Sant Sadurní, amb un perfil amb força tobogans.

Tenint en compte la distància, i els meus temps en 10k, l’objectiu de repte a assolir era baixar de l’hora, això seria un molt bon temps. Diferents imprevistos durant el mes d’octubre no feien del tot ser optimistes, ja que només havia realitzat dos entrenos i cap de qualitat, però un cop un Blader comença la carrera… MAI MIRA ENRERA, NOMÉS BUSCA L’ARRIBADA (i algun CRF per davant, ji,ji,ji!)

La cursa començava a les 11am, i a partir de les 9am es podien anar a recollir els dorsals a la Rambla Sant Francesc. Com l’arribada era a SantSa, vaig proposar el Planning als altres Bladers participants de agafar cotxes per deixar-los a Santsa per tornar en finalitzar la cursa i no haver de tornar amb bus, bàsicament per tenir transport propi a la tornada i poder fer una sessió posterior de sauniki-jakuzi al Complex Vilafranquí…

En aquestes condicions, el dia anterior ja havíem quedat amb els altres Bladers per dur 4 cotxes cap a Santsa i tornar amb un cap a Vila.

Passades les 2am de la matinada de dissabte, tornant del Barça-Sevilla, preparava tot el material i bossa per l’endemà. A les 7.45 posàvem l’alarma i a les 8.45 ens trobàvem la resta de Bladers amb el respectiu cotxe per anar cap a Santsa, en un quart d’hora ja hi som al destí… i només arribar necessito anar corrent a un bar, que m’han donat uns “retorquijons” que posen a prova el meu sprint, mals presagis una hora i mitja abans de la sortida…

Amb el cotxe de NexusDJG74 tornem els 4 Bladers (NexusGGB73, NexusRVG73, NexusMMG71) cap a Vila… eren més o menys les 10am quan ja estàvem de tornada a Vila, i ens dirigim cap a la Rambla per recollir els dorsals corresponents, allí comença a apreciar l’ambient de festa atlètica…entre escalfaments, estiraments (i una nova escapada al WC del Casino, cagun seu que malament se m’ha possat el iogurt natural BIO amb mel i cereals integrals!?)… anem trobant a corredors coneguts, i familiars diversos, alguns ens faran de fotògrafs i altres de llebres com mon cosí Mikel “Zizu” The Wlade.

Blade Runners presents en la Cursa del Cava 2011

El trident Blader especialista trail-runner, ji,ji,ji!

Els family's Bladers... amb una aureola especial !?

S’apropa l’hora de la sortida, ens dirigim cap a la línia de sortida tots els BLADE RUNNERS i ens col.loquem, crec que el més endavant en qualsevol sortida fins a dia d’avui… Queda poc per a iniciar la que serà la meva cursa en asfalt més llarga fins al moment, i tenint en compte les molesties al genoll de principi de mes, només poder fer dos entrenos durant el mes d’octubre, refredat d’una setmana, queixal infectat pendent de treure…el repte si les forces aguantaven seria estar per sota de l’HORA!

Tots els runners & walkiners apunt de sortir… 3,2,1 let’s go, que només falten 13km!

Tenint en compte el perfil del recorregut amb lleugera pujada fins a la Granada, els primers 4km, i un tobogan baixa-puja-baixa-puja fins a l’arribada a Santsa havia fet una previsió de temps parcials per aconseguir estar per sota de l’hora, aquests eren de 23’30” els primers 5km, 23’ els segons 5km, i donar el resto en els 3km restants per un temps inferior als 13’30”, tot control.lant els ritmes i pulsacions per no acabar sense forces al final.

Ja des de bon començament l’equip Blader agafa la directa i tant NexusMMG71 com NexusEFP69, coneguts del recorregut en fer-lo l’any anterior, avancen a ritme important, jo em mantinc a una distància prudencial 20-30m, i tant NexusDJG74 com NexusRVG73 per darrera cadascú al seu ritme…

Direcció cap a la Granada on hi ha el primer avituallament, en aquest trajecte ja he pogut petar la xerrada abans del rotondon pre-La Granada, amb els Wlades de Mikel i Oscar, que volíen xupar càmara al costat de l’altre Wlade present, Àngel Knight (perquè sempre va acompanyat del cotxe fantàstic, ji,ji,ji!), doncs com la parella de Wlades volen sortir a les fotos jo tiro per davant amb el punt de fuga fixat en Kik & Cunyao que van per davant…

Primer avituallament a la Granada, com és costum en mi en les curses d’asfalt, passo d’hidratar-me (al final de la cursa, vaig notar una miqueta de fatiga, segur que en passar de 10 a 13km potser no havia d’haver despreciat els líquids i sòlids d’hidratació, aprendrem per posteriors ocasions…), deixem La Granada i comencem a tirar avall, i més d’un per mirar més a càmara que el que hi ha davant, va pel terra, jua, jua… algun runner despistat!

Video de LaGranadaTV

Pas pel km5, temps del meu Polar RS400 de 23’32” CLAVEM LES PREVISSIONS!

Les baixades són llargues, la carretera és ample, i amb les pendents cap avall noto els impactes i que l’esquena es carrega lleugerament, això provoca que el ritme sigui ràpid, però no pot ser desmesurat, mantenim una freqüència cardíaca mitja de 170ppm, i el km més ràpid del 5 al 6 amb 4’16”. La parelleta per davant, fent tàctica d’equip!? jo mantinc la distància…

És una baixada llarguísima, ja vull que s’acabi, no vaig còmode, prefereixo més pla i anar a ritme i cadència equilibrada, menys impactes i menys desgast… mentre fem el descens apareix Nexusito pel costat, en bici, i comença a parlar i comentar-me la cursa, de que el tiet està per darrera i més enrera la mama, i més la tieta… i parla i parla, sembla el Butanito quan anava amb la moto seguint als ciclistes en les etapes de muntanya del tour, je, je, je… això que li dic: “Oriol ves cap endavant i li dius a ton pare que NexusGGB73 està per enrera remontant, ji,ji,ji…” provocaria algun tipus de tàctica de carrera aquesta informació!?

Passen els km’s… ens apropem al segon avituallament, cap el km8-sol i vi, en aquest tram estic més aprop de la parelleta blader que va per davant, sorprenentment veig que NexusMMG71 s’atura en el avituallament a hidratar-se, jo no paro, ha petat? té problemes físics? flato? o només necessita agafar aire després de la pujada… i per davant també veiem al crack del Kiku, que porta unes ulleres de sol que graven vídeo, i començo a fer algun comentari mirant a càmera (posteriorment vaig saber que  només tenia connectada la funció d’audio i no video, jua, jua, jua)

Tornem a baixar, NexusEFP69 està per davant, he reduït la distància que em separa d’ell, però no puc escurçar-la baixant… cap al final de la baixada apareix per darrera el Wlade Mikel, cansat de ser la comparsa d’Angel a recuperat possicions… junts fem la darrea pujada forta, anem reduint distàncies amb Kik, final de la pujada apenas a uns poc metres d’ell, Mikel se’n va per davant, arriba nova baixada però tots dos se m’escapen, no puc tenir el mateix ritme baixant… els impactes castiguen massa les meves cames… i sorpresa, per darrera durant la baixada apareix NexusMMG71, s’ha recuperat després del darrer avituallament? Perquè retallar, retallar ha estat impossible, je,je,je? Em passa i intenta atrapar a NexusEFP69… Jo en aquest punt, només penso en mantenir el ritme baixant i tenir forces pels ultims dos quilòmetres, i està aprop de l’objectiu inicial!

Temps dels segons 5km, en el km10, de 22’35”… el tobogan puja-baixa-puja-baixa a fet rebaixar una mica les meves previsions, serà suficient per aconseguir el repte de baixar de l’hora, ja noto la fatiga en les en els últims quilòmetres…

Ens apropem a l’entrada a Sant Sadurní, el darrer km final, les possicions ja semblen clarificades, Kik per davant, Manel després i jo per darrera, només cal lluitar ara contra el crono… go, go bladers go… els darrers moments de patiments per aconseguir la gloria final, je,je,je!!

Entrem a SantSa i només calia seguir pujant, cagun seu quins 200-300 metres final, vaja pujada fins la rotonda i després baixadeeeeeetaaa cap a l’arribada, amb el suport dels incondicionals animadors que ens feien el passadís pels grans herois de la cursa… darrer esforç i JA HI SOM!

El temps a l’arribada en el rellotge de l’arc marca una miqueta per sobre de l’hora, en el meu Polar marca per sota de l’hora, em sembla que podem haver aconseguit l’objectiu… finalment temps oficial de 59’53” GO, GO BLADERS GO!

Ha estat un molt bon temps, a un ritme mig de 4’36”/km, un cosum energètic de gairembé 1000kcal i una freqüència cardiaca mitja de 171ppm… com diria el gran Punset, ES FANTÁAAAASTICO, je,je,je!

Segons abans havíem arribat Kik & Manel, més tard David i Ramon… i la resta de Bladers, Lluisa, Carmina, i altres Nexus humans de 3a generació, ji,ji,ji… i algun pel mig de 1a generació, Nexusito Oriol, que no va retallar ni res el Bladerito anant amb dues rodes, ja està seguint els passos retalladors de son pare!!??

Tots els temps a la classificació general de championchip.cat

I després de tant esforç només quedava que visitar la zona de recollida de beguda i aliments, em vaig fotre la copeta de cava de rigor, un aquarius, i dos repeticions de coca amb xocolata… vaig anar cap a l’Spinner F70 i canviar-me una miqueta, on  també tenia més beguda enriquida que m’esperava… després vaig tornar cap a la zona d’arribada amb el grup de runners i intercanviar sensacions amb la resta de Bladers i els visitants Wlades…

Era la 13.30 passada i era hora de fer un pensament per visitar el Complex vilafranquí i fer una ràpida sessió de yakuzi que a les 15h teniem dinar Blader al Trefi per celebrar la gesta col.lectiva dels BLADE RUNNERS!

Dinar Blader al Trefi...

El millor premi després d'una gran cursa... un bon plat a taula,je,je,je!

Només, per acabar, un record a dos Bladers que no van poder assistir a la cursa, en NexusRWK73 per malaltia  (que finalment va poder fer el seu debut oficial en curses 10K a Igualada dies després, amb un marcón baixant dels 50’) i en NexusMCL69 que compromissos ineludibles no el permitien assistir-hi… però esperem que podem trobar-nos tots en alguna cursa futura….

P.D.: Gairebé un mes després encara esperem les fotos de la cursa per part dels organitzadors… es veu que aquests cavistes deuen estar fent els lots de nadal,je,je,je!!??

GO, GO BLADERS GO!!

Anuncis

~ per Blade Runner NexusGGB73 a Novembre 16, 2011.

2 Respostes to “La meva 1a Cursa del Cava (13km Vila-Sant Sadurní)”

  1. Molt bona crònica de la cursa com sempre ens tens acostumats. M´ha agradat i a la vegada m´ha fet gràcia la teva teoria sobre les tàctiques d´equip de Nexus EFP69 i jo, la veritat és que per futures curses ens hauriem de plantejar això de tirar junts al relleu, sembla que dona bons resultats…ji,ji,ji. Bé, bromes apart, ja coneixeu un dels meus lemes:
    S´ha d´anar al 120% i si no surt bé mala sort. L´important era l´objectiu assolit, que ja era força complicat (baixar de l´hora).
    Resten 10 dies per la propera gran cita de la temporada, la coneguda Jean Bouin. Aquesta vegada l´objectiu serà rebaixar el maleits 45´min. en una cursa 10Km a BCN. (Where is the limit???)

    GO, GO BLADERS GO!!!

    • Un bon repte el dels 45′ … jo vaig rebaixar 16″ en la Jean Bouin versus la Mercè, si aquest any a la Mercè vaig fer 45’18”, podrem aconseguir rebaixar els 45′? Haurem d’estar molt forts amb la pujada final del Paral.lel, o sigui que cuidadín NexusMMG71 sortint al 120%, que potser en el darrer quilòmetre amb el Paral.lel aparegui per darrera un especialista en pujades i en evitar jabalís per la muntanya… go, go Bladers go!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: