La millor cursa 10K es fa a Vilafranca, go, go runners go!

Logo cursa

Arribava amb moltes ganes a la cita vilafranquina 10k del 2013, sobretot després de que l’any passat l’incipient citomegalovirus ja comencés a fer la punyeta a principis del 2012. La forma era ideal, el recorregut gairebé immillorable, l’ambient el de les millors ocasions, amics, família, bladers, tot estava a favor, només calia confirmar-ho a 170ppm durant poc més de 40 minutets, je,je,je!

La presència dels BLADE RUNNERS era nombrosa: NexusEFP69, NexusMMG71, NexusRVG73, NexusGGB73, NexusRWK73, NexusLPM73, NexusDJG74, NexusJLA76 (8 Replicants Bladers coneguts en la virtual vida humana com: Kik, Manel, Ramon, Gabri, Rhodi, Lluïsa, David, Jordi), només hi havia tres baixes oficials, Jose i Gemma per lesió de la fàscia plantar, Lola per grip de darrer moment, i Marcel per manca de caràcter competitiu, je,je,je!

En el meu cas després de les darreres dues curses 10K de Nassos i Sant Antoni, amb temps de 41’08” i 41’15”, el repte era aconseguir ser sub41. Per comparativa amb anys anteriors, teòricament es pot reduir sobre els 40”-50” a Vilafranca, o sigui que les expectatives eren màximes!

Aquest any els amics de Fondistes Penedès, organitzadors de la cursa, van decidir ampliar fins a 1600 corredors i distribuir calaixos de sortida, i ben assessorats teníem separació en: sub42-sub50-superior.

Dia D, hora H, 27 de gener a les 11am a la Rambla Nostra Senyora punt de sortida. El Team Blader ens trobàvem una hora abans per palpar l’ambient al centre de Vilafranca, temperatura ideal, fèiem l’escalfament de rigor i alguns estiraments suaus, durant la hora prèvia a la cursa, hidratació corresponent i també escapada de darrer moment cap el Casino, darrera micció pre-cursa, je,je,je…

Humans i replicants... We are Bladers! Faltava el E.T. Blader, je,je,je

Humans i replicants… We are Bladers! Faltava el E.T. Blader, je,je,je

Queda poc més de 15 minuts per començar, em trobo al Wlade mon cosí Mikel, el culé del Litus, la pink Wlade Sílvia (que havia de córrer, però encara no té prou confiança en l’asfalt vilafranquí, és més de platja i muntanya, je,je,je… a la que aprofitaré per deixar la bossa, gràcies!)

Arriba el moment, toca entrar al calaix de sortida, color verd amb iniciativa, en companyia de Jordi i on em trobo amb el jabalí trailrunner del Kiku, per darrera la resta de bladers, color roig, runners del món correu! I en el tercer calaix la parelleta Manel i Lluïsa. Molt de públic al voltant, càmeres preparades, traca, flashos llestos, 3,2,1…CRONO EN MARXA, GOOO!!

10kmVila2013 Sortida020

10kmVila2013 Sortida023

Sortida correcte, bon ritme, sense embussos i enfilant l’avinguda de Tarragona fins a la rotonda del Hotel Domo, la carretera està plena de corredors, gir a l’esquerra repetxonet en el tram de la ctra. Moja fins enfilar el carrer Amàlia soler, primer pas km1 el polar em marca 3’50”…uuuff! Cadascú anant al seu ritme objectiu, intentant ser prudent i no cremar massa abans d’hora, però ja se sap que competint en casa, sempre se surt una mica més agosarat…

Primers metres... go, go runners go!

Primers metres… go, go runners go!

El patanegra Kiku, m’ha comentat que no estava finet, però ja de sortida me’l veig que tira per endavant, és el que tenen els jabalís quan trepitgen l’asfalt, s’ho passen pipa, je,je,je. En tot el carrer Amàlia, amb més gent que mai, i animació coneguda i musical dels amics d’EspaiRunning, amb les càmeres amigues de Gemma i Sílvia! Girem a la dreta, carrer Santa Digna per anar a cercar el carrer Comerç, al final del qual ens trobarem el km2, parcial 4’11”, de moment a mitja de 4’/km, anem rapidets…

Saludem als fotògrafs, que sempre s'ha de possar bona cara!

Saludem als fotògrafs, que sempre s’ha de possar bona cara!

Ja hem superat el primer quilòmetre...

Ja hem superat el primer quilòmetre…

Gir a l’esquerra per enfilar l’av. Barcelona, més públic, animació i càmeres (família Valls en pleno!) De moment estem a 169ppm, bon senyal per la primera volta… Gir dreta per fer el tram de carrer Santa Clara i Ctra. Igualada (novament força animació del públic present, més coneguts i més càmeres conegudes, en aquest cas flashos Font, je,je,je! És el trem més maco de la cursa ja que et trobes a altres corredors en sentit contrari) Ja som al km3, 3’53” mantenint 169ppm o sigui ritme constant de creuer!

Si sembla que vaig lider, je,je,je!

Si sembla que vaig lider, je,je,je!

Rotonda de la Benzinera i gir de 180º per tornar enrere, moment d’animar als runners coneguts que encara enfilant ctra. Igualada fins la rotonda. D’anada veig per davant el Jordi L+, Mikel i Kiku, un cop fet el gir per darrera els Bladers: Kik, Ramon, David, Rhodi…

Tram del recorregut per veure les cares dels altres runners...

Tram del recorregut per veure les cares i animar als altres runners…

Girem dreta per enfilar La Parellada, km4 parcial de 4’18” ja estem a 170ppm de mitja, bon ritme i bones sensacions, toca enfilar el darrer quilòmetre per completar la primera volta, estem en ple centre històric gòtic vilafranquí (Plaça Constitució-Oli-Sant Jaume-Sant Maria)

Parellada_1

Enfilant Santa Maria!

Enfilant Santa Maria!

Ja al carrer Sant Joan i darrer gir a la dreta (gran quantitat de públic animant i nous flashos de llum!) km5 3’53” mantenint les 170ppm de mitja, temps de la primera volta, 20’05” … uuuff!

Darrer gir a la dreta per completar la primera volta...

Darrer gir a la dreta per completar la primera volta…

Perdoneu, però no em puc aturar, je,je,je!

Perdoneu, però no em puc aturar, je,je,je!

Objectiu inicial era passar sobre els 20’20”, esperem que els 3 segons per quilòmetre més ràpid no ens passi factura, go, go Bladers go… we never look back, crf is front (encara que cada vegada menys, je,je,je!)

1a volta km5, parcial 20'05"... uuuuffff!

1a volta km5, parcial 20’05″… uuuuffff!

Ja estem en la segona volta, la de la confirmació del bon ritme de la primera. Les pulsacions van in crescendo, 171ppm de mitja, màxima 173ppm, pas pel km6 a 3’58”, mantenint el ritme… a mig carrer Amàlia m’enganxo i supero al jabalí del Kiku, ja estem al carrer comerç, ritme creuer, on superes a pocs runners i et superen també pocs, estem ja en els 2/3 del recorregut, on els grups runners pateixen pocs canvis, salvo defalliment per haver superat el llindar d’esforç anaeròbic massa aviat… km7 4’21” seguim a 171ppm!

Menys de 3 quilòlemetres pel final, go, go!

Menys de 3 quilòlemetres pel final, go, go!

Ja en l’av. Barcelona, gir a la dreta carrer Santa Clara, km7,5… el tram més agraït, veiem els runners que estan per davant i ja han fet el gir a la rotonda de la benzinera, i et trobes de tornada a altres runners, go, go, que ja queda menys… km8 3’59”, mantenint les 171ppm de mitja, sobte la diferència de parcial entre el km1-2-3, més aviat degut a una mala col·locació crec jo, ja que 30 segons de diferència em semblen massa, pel ritme sostingut que tinc i pel perfil del tram.

Els dos darrers quilòmetres per arribar, on s’ha de donar el darrer impuls, treure tota l’energia que queda i part de la que no… del km8 al 9, fins enfilar la Parellada, mantenim un ritme però sense arribar al màxim, en aquest tram veig per darrera en sentit contrari a la resta de Bladers: Kik, Ramon, David (anteriorment he vist per davant a Jordi i Mikel), novament cadascú lluitant fins al límit per assolir els seus objectius, a falta d’un quart de cursa, per darrera, s’ha invertit l’ordre David-Ramon a Ramon-David, quedarà algun hatxazuuuuuu final més abans de l’arribada!?

Apunt de girar a la dreta, molt públic animant, enfilem la Parellada, km9 4’18” pulsacions controlades, ja estem en els darrers 1000m, ara si que ja no hi ha temps per planificacions, ni ritmes controlats, toca donar el màxim, peti qui peti! Passen els metres i pugen les ppm, 172-173ppm, Plaça Sant Jaume, 500m per la meta, 174ppm… el repte sub41 caurà segur, ara falta saber per quan… go, go Bladers go… 175-176ppm a l’spriiiint!

Darrer gir per la recta d'arribada!

Darrer gir per la recta d’arribada!

Darrer esforç, darrers metres...go, go!

Darrer esforç, darrers metres…go, go!

ARRIBADAAAAAAAAAAAAAAA Temps de crono 40’33”, confirmant temps real de 40’27”, assolint el repte objectiu de sub41 i fer MMP10K.

Circuit cursa i temps parcials el km

Circuit cursa i temps parcials el km

De totes-totes, per recorregut, perfil, quantitat de corredors, estem davant de la cursa 10K més ràpida popular, possiblement juntament amb la cursa Vilanova10K… Ja tenim clar en el nostre calendari quines són les que hem de marcar per lluitar contra el crono per superar-nos any a any, go, go!

Saludem a la família i runners coneguts, Jordi i Mikel han estat sub39, tiempazooooo! Ens dirigim per hidratar-nos i agafar energia en forma de coca-xocolata-coke, per la Rambla comentem sensacions de cursa, vaig trobant a la resta de Bladers, amb resultat divers…

NexusRVG73 em comenta que ha fet 45’ i mig (Temps real 45’29” MMP), es noten que els entrenos fets les darreres setmanes han donat els seus fruits, je,je,je… David Besabeeeeeeee  ha tornat a “fundirse com la bombilla R.Luz”, sortint escopetejat de bon principi i perdre molt temps en la segona volta, perquè portem un GPS a sobre, és que mira que arriben a ser obsessionats aquests Bladers, sortir relaxat i hatxazuuuuuuu final home! al final més de 46’, torna a desinflar-se en la gran cita vilafranquina… La pitjor notícia NexusEFP69 s’ha retirat al km8, lesió al genoll, tocarà fer bondat els propers dies i potser demanar assessorament extern, ja que els diagnòstics dels fisios i metges de l’equip, no l’acaben d’encertar…

El Nexus Rhodi, tampoc ha estat del tot fi, tot i sortir molt accelerat de bon principi, i la companyia musical per córrer tampoc a sortit l’efecte desitjat… Però ha complert amb una nova cita runner després de Nassos i les plantilles viscoelàstiques fan que les molèsties post cursa vagin a millor.

Manel ha complert amb el paper de llebre de la seva conilleta, Lluïsa molt aprop de rebaixar l’hora, només a un parell de minutets de ser sub1h, a continuar entrenant per la propera cita 10K, bombers potser? Ara només falta que NexusMMG71 torni a recuperar l’esperit competitiu Blader, perdi la por a l’asfalt a més de 170ppm/min i 4’/km i deixi sortir el runner que porta dins, go, go Blader go!

classificacio bladers

Classificació 10K Vilafranca Championchip

Blade Runners... molt més que un equip runner!

Blade Runners… molt més que un equip runner!

Esforç, patiment i glòria…això és l’esport de competició, no competim per guanyar, competim per millorar, planificant reptes i assolint objectius, no és això sentir-se viu, I’m a NexusGGB73!!

Seguirem gaudint de sortir a córrer, seguirem disfrutant de les curses competitives, continuarem marcant objectius al calendari, el 17 de febrer debut en la mitja de Barcelona, i un més després el gran repte la MARATÓ BCN, el meu debut en els 42K… el dia D de qualsevol runner, go, go!!

Mes fotos aquí

Anuncis

~ per Blade Runner NexusGGB73 a febrer 2, 2013.

Una resposta to “La millor cursa 10K es fa a Vilafranca, go, go runners go!”

  1. Feia temps que no repasava els teus comentaris post-cursa, com venía sent avitual temps enrrera, a un servidor encara hem fas re-viure les curses un cop acabades amb entusiasme llegint els teus comentaris. Moltes gràcies Nexus GGB73 per la teva tasca desinteresada de comentarista y reporter alhora. També felicitar-te per la teva progresió en curses 10k i 21k. Ara has de posar-hi la “guinda” amb el teu salt a la prova més important La Marato de BCN. Molta sort Nexus GGB73. Go, go Bladers, go. (¿Where is the limit?).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: